Bijlichten met daglicht

U bent hier

Verduisteren houdt jonge duiven kalm, het remt de rui, en je merkt ook dat ze niet zo paarlustig zijn tijdens de verduisterperiode. Dit komt doordat de hormonen functie rustig gehouden wordt. Licht daarentegen gaat de hormonenwerking stimuleren. De drift wordt danig aangewakkerd en dat is ook nu tijdens de kweek belangrijk, het verhoogt de kans op een goede en vlotte bevruchting. Een ander onderdeel wat positief kan inwerken is een droge omgeving, bij vochtig en klam weder zullen de duiven minder paarlust vertonen. Vriesweder houdt het gat van de duivinnen toe. Je hoort me dus al komen, lichtjes verwarmen geeft een beter hokklimaat en bevordert de gezondheidstoestand. Kweekduiven dienen en moeten over een topconditie beschikken om goed presterende jongen voort te brengen - dat is gewoonweg een feit - dat ieder van ons uit ondervinding kan beamen. Als de kweek geslaagd is zal je meerdere goed presterende jongeren hebben, bij een moeilijke of trage kweek is het percentage " bruikbare jongen " aanmerkelijk lager. We dienen er dus voor te zorgen dat het de duiven bij het samenzetten aan niets ontbreekt.

Om te zorgen dat de duiven in de zomer niet te snel gaan ruien, is het handig om bij te gaan lichten vanaf de langste dag.

Zowel de avond als de ochtend bijlichten om de tijdstippen van de langste dag vast te houden

Als je de dagen verlengd dan heeft dat invloed op de productie van de geslachtshormonen. Door deze hormoonspiegelstijging worden de duiven actiever en krijgen dus meer oog voor elkaar. Hierdoor zal het koppelen en het op nest komen versneld worden.

Omdat gezondelampen ook bacteriedodend werken zullen uw duiven sterker zijn, en minder kans hebben om ziek te worden in de periode dat zij moeten presteren.

Wij adviseren voor duiven de luchtzuiverende Daglichtlamp van 20 Watt of een Nanotech daglicht TL.

Het basis lichtschema voorn het verduisteren en het bijlichten van een NPO topper vindt u hier.

Duivenlamp is een product van gezondelampheeft haar lampen met de grootste zorg ontwikkeld. Wij streven 100% klantevredenheid na en doen daarvoor ons uiterste best.

Bank: NL45 KNAB 0257 7863 92
KVK: 68521472
BTW: NL857481423B01

 

 

Contactgegevens

  • Roosendaal/Almelo
  • Tel: 06-34924795
  • Email: salesatduivenlamp [.] nl (subject: Email%20website%20Duivenlamp, body: Geachte%20Duivenlampp%2C%0A)