Goede ervaringen Comb Simon Van Grol-Laninga

Gezondenlamp Comb Simon Van Grol-Laninga Bilthoven Afdeling 7 midden nederland!!

Zoals al bekend  hebben wij vele sterke jaren gekend met de oude duiven,
jaar in jaar uit bij de kampioenen van de afdeling!!
Met de jongenduiven ging het ieder jaar wel goed maar nog niet echt super ik dacht hier over dat de oorzaak te maken had met kinderziektes zoals het vliesje, coli, Herpes wat maar aanhield ect ect en mijn hok stond niet echt goed.
Deze stond recht op het westen met een gevel van een huis voor het hok. De zon had hier bijna of geen vat op het hok, dit kwam de jongen duiven zeker niet ten goede.
Ik ben iemand die steeds zoek naar een oplossing want wij zijn tevreden met het goede maar we streven altijd naar beter.
Door mijn goede contact met sportvriend Piet Visser uit Enschede kwam ik op het ideé om zijn raad eens op te volgen, hij had zeer goede prestaties geleverd en hij denkt dat de gezondelamp hier veel invloed op heeft gehad!! Ik volgde zijn raad op en ben vanaf het kweken de gezondelamp gaan gebruiken.
Vanaf de kweek ging dit al super goed, eitjes werden snel na elkaar gelegd en de jongen kwamen mooi op.
De kwekers heb ik bij gelicht van 6:00 uur tot 20:00. Toen ik de jonge duiven speende heb ik ze direct verduisterd van 18:00 uur tot ‘s morgens de lampen aansprongen om 08:00 uur om dan door te blijven branden tot weer 18:00 uur.
Door deze wijze viel mij op dat de jonge duiven eerder hun geslacht toonden en dat ze veel eerder in de lucht zaten om te trainen!!
Waar ik normaal ieder jaar op zat te wachten is het coli iets wat ieder jaar weer terug komt gelukkig kwam dit euvel maar niet!!
Ook het vliesje en of herpes is niet gekomen. Ik ben iemand die precies kan zien wanneer de duiven tegen een of anderen ziekte aan zit.
Gelukkig bleven de duiven zeer actief in het hok en in de lucht!! U zult denken hoe ging het nu op de vluchten waren de problemen met de kinderziektes nu opgelost?
Ik kan u mededelen dat het op de vluchten super ging voor het eerst met de jongen bij de beste 6 van de afdeling!! Ook de zon die nooit vat had op het hok is dankzij de gezondelamp opgelost!!
Je ziet direct aan de duiven dat er veel mee leven op zit alsof de duiven in een voorjaars ritme zitten precies waar ik naar op zoek was hiervoor dank ik Piet Visser voor zijn gouden tip en de gezondelamp.nl, Hier onder zal ik mijn systeem van bijlichten beschrijven:

De kweekduiven zijn gekoppeld begin Februari.
De jongen duiven zijn na het spenen direct verduisterd van 18:00 uur tot 08:00 uur tussen deze tijden branden altijd het spaarlampje van 20 Watt   "gezondelamp".
Het verduisteren heb ik vol gehouden tot 21 juni toen ben ik overgegaan met
bijlichten:
Licht aan 05:00 uur tot 23:00 Uur dit heb ik gedaan tot 17 september toen ben ik direct gestopt met bijlichten en heb de duiven een karnemelk kuur gegeven van 14 dagen om de duiven te ondersteunen in hun rui!!

Kampioenschappen Van een zeer sterke kring:   Afdeling 7 midden Nederland regio 3a (160 leden)

•    1e onaangewezen jongenduiven.
•    6e onaangewezen natour.
•    9e aangewezen  natour.

Op de natour heb ik alleen gespeeld met jongenduiven!!

Nogmaals: Herken je deze problemen met het vliesje herpes en staat u hok te donker dan raad ik de gezondelamp aan.
 

Simon Van Grol

Uw aangeraden product: